Filmrecension: Australia

I fredags såg jag som sagt filmen Australia med Nicole Kidman och Hugh Jackman. Gud vad den var bra! Lite lång kanske, men bra! Filmen utspelar sig under början av andra världskriget. Kidman spelar aristokraten Lady Sarah, som lämnar sitt hem i England för att hämta hem sin make som befinner sig på deras ägda mark i Australien. När hon ankommer får hon veta att hennes man mördats och att personalen som ska sköta om ägorna, medvetet saboterar för att själva kunna ta över marken. Sarah avskedar dem och beslutar sig för att stanna kvar i Australien för att driva stället… Mer än så avslöjar jag inte 🙂 Kan säga att Hugh Jackman är en riktig snygging i filmen!

Jag tyckte om filmen! Handlingen spelar på historiska händelser. Man får bland annat ta del av hur fruktansvärt britterna behandlade aboriginerna och man får även se hur de japanska bombningarna inträffade i staden Darwin några månader efter bombningarna i Pearl Harbor. Filmen innehåller humor, kärlek, äventyr och dramatik.

5 reaktioner till “Filmrecension: Australia

  1. Såg filmen idag för några timmar sedan, och japp… Det är inte kostigt att Jackman blev utsedd till världens sexigaste man 2008, för gosh! Han är VRÅLHET! 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s