Retuschering

Penelope Cruz, Brittany Murphy, Beyoncé Knowles & Kelly Clarkson

Tänkte börja med en ny kategori här på bloggen: Självkänsla.

Syftet med kategorin är att försöka öka självkänslan hos tjejer genom att ”avslöja” hur verkligheten ser ut och att ge konkreta tips på hur man kan må bättre. Tänkte inviga kategorin med ett litet bildspel som jag satt ihop. Tyvärr försämras bildkvalitén när man gör animationer i photoshop, men det är inte bara den perfekta hyn jag vill visa i retuscheringen – det är de stora skillnaderna på kändisarnas kroppsfigurer i före- och efterbilderna. Förebilderna ser helt normala ut och speglar verkligheten, medan efterbilderna ser perfekta ut. De är färdigproducerade för att få folk att tro att deras idoler är felfria. Jag själv visste (som troligtvis många av er vet) att alla kändisbilder är retuscherade, men jag hade ingen aning om att det var så här mycket! Dessa bilder kommer från iWANEX STUDIO, kika in där och se fler före- och efterbilder på kändisar. Klicka på ”portfolio”.

7 reaktioner till “Retuschering

  1. Otroligt bra!Jag försöker också slänga in lite inlägg då och då för att stärka tjejers självkänsla.Bland annat Doves kampanj just nu .. men även Tyra Banks tar upp mycket om självkänsla 🙂

  2. Jääääättebra ämne att ta upp! Påminner mig lite om Doves senaste kampanj, som jag verkligen uppskattar. Hade gärna sysslat med såna kampanjer som marknadsförare.Good job!/Eli

  3. kanonämne att ta upp, verkligen! jag tycker tjejerna e skitfina som dom e, så himla synd att branchen inte låter dem vara sitt ”vanliga snygga jag” utan skapar hela hysterin runt om! ha en skän dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s