Skumtomtefudge enligt Maria

Jag har fått många frågor kring mitt julbakande och jag kan tala om att det har gått riktigt bra. Dock är pepparkakshuset inte byggt än, haha! Fick finbesök i helgen så byggandet blev inte av. Däremot bakade jag skumtomtefudge häromdagen och det blev riiiktigt lyckat. Fotade hela processen så att ni skulle få se! Vill du spara ner mitt recept? KLICKA DÅ HÄR!


Som ni ser så behöver man få ingredienser. Karamellfärgen är valfri.


Vispgrädde, socker, margarin och skumtomar.


Egentligen är jag inte så förtjust i vit choklad, men i fudge blir det mumsigt!


Klipp tomtarna och häll i alla ingredienser utom chokladen i en kastrull.


Rör om medan allt smälter. Låt småkoka i några minuter under omrörning.


Det är viktigt att röra om så att inget fastnar. Tillsätt den vita chokladen och fortsätt röra om tills smeten är blank och tjock.


När chokladen har smält blir smeten blekrosa. Tillsätt valfri mängd karamellfärg för att få önskad färg. Nu måste du snabbt hälla över smeten i en bakpappersklädd plåt innan den stelnar.

Gör nu INTE som jag och skär upp bitarna medan fudgen är varm. Jag hade väldigt bråttom eftersom vi skulle åka iväg på middag. Ville ta med mig lite fudge och bjuda så jag skivade upp den efter ca 10 minuter. Det är därför kanterna är så fula, haha. Men det gör inget, himla god var den ändå!

Har du inte testat detta recept ännu så måste du göra det nuuu!

11 reaktioner till “Skumtomtefudge enligt Maria

  1. Dina ser ut att ha blivit helt perfekta! Provade att göra en sats förra året, som jag mot alla odds misslyckades med. Och jag som trodde att jag faktiskt kunde baka. Jag ska göra ett försök till i år, men då provar jag nog med ditt recept i stället för det jag använde då ;)Kramar

  2. Jag provade de här i går 🙂 De var roliga att göra men lite för söta i smaken för min del, men min sambo tyckte att de var toppen. Han älskar vit choklad så det var kanske inte så konstigt 🙂 Gulliga blev de i alla fall!

  3. Hej Maria,Jag testade ditt recept igår och det gick bra. Dock måste jag säga att det inte smakade så bra, det var för mäktigt med chokladen och för sockrigt. Jag mår illa idag av att tänka på fudgen haha, men vi har väl olika smaker.

  4. Leja: Håller med, jag är vanligtvis inte förtjust i vit choklad, men tycker det blir gott i det här. 🙂 Min man älskar dem också, mer än mig haha, kanske en killgrej? ;-)Anonym: Haha! Vad tråkigt att du mådde illa, du kanske inte ska ha i så mycket vit choklad i så fall. Jag improviserar alltid vid recept för att få fram bästa smak enligt mig, så mitt tips till dig är att göra detsamma. Minska på den vita chokladen eller sockret om du tyckte att det blev too much! 🙂

  5. Det var det jag tänkte också, jag ska nog inte ha socker och sen kanske ha mjölkchoklad istället för vit choklad. Men just nu har jag inga planer på att baka den på ett tag =).

  6. Wow! Bakade det nyss och jäklar vad goda de blev! Perfekta och väldigt väldigt söta. En ren sockerbomb som man kanske inte bör äta för mycket av, men oj vad gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s