Marias smarriga julknäck

Har fått förfrågningar om att dela med mig av receptet på både knäcken och ischokladen, som jag redan gjort ett par satser av de senaste veckorna. Först ut är knäcken.

Vill du spara ner mitt recept? KLICKA DÅ HÄR!

Alla ingredienser. Som vanligt har jag i några droppar vaniljarom, den är dock inget måste. Pimpade ingredienserna med lite julpynt, haha!

Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan alla ingredienser utom grädden.


Tänkte samtidigt tipsa om en mycket god honung som är både ekologisk och fairtrade-märkt. Köpte min från Ica! Rör ihop allt i kastrullen.


När allt smält kommer det se ut som här ovan. Tillsätt då grädden och rör om tills grädden slutar skära sig med själva smeten.


Koka nu långsamt i ca 30-40 minuter. Rör om då och då. När smeten fått en fin ljusbrun färg kan du göra kultestet: droppa lite smet i ett glas med kallt vatten. Om du kan ta upp smeten och forma den till en liten kula, är den klar. Om inte, behöver den kokas mer.


Hacka mandelspånen till valfri storlek och häll i dem i smeten när den har kokats färdigt. Jag gillar mandel i knäck och har därför i lite mer än vad receptet anger.


Rör om ordentligt och häll sedan upp i formar. Om smeten i kastrullen börjar stelna medan du häller upp, kan du bara värma den igen.


Fääärdigt! :-)

En reaktion till “Marias smarriga julknäck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s