Marias frozen cheesecake!


Nuuu ska ni få det efterlängtade receptet på frozen cheesecake med lemon curd. Som ni hör på namnet så tillagas den genom att stå i frysen. Den ska alltså inte vara något i ugnen. Då den är kall, passar den som bäst under sommaren, men eftersom det är min mans favoritdessert, brukar jag laga den året om. Receptet är dock inte mitt eget, jag hittade det för några år sedan på någon receptsida och skrev ned det. Minns tyvärr inte vilken det var. Tycker definitivt att ni ska testa den här cheesecaken. Enkel att laga och otroligt god att äta! ;-) Vill du spara ner mitt recept? KLICKA DÅ HÄR!

Ps! Det ska vara MÖRKT muscovadosocker. Glömde skriva det.

Mixa smält smör med digestivekexen i mixer tills du är nöjd med storleken på smulorna. Det går lika bra att mixa allt för hand. Smöra en rund form lite lätt och tryck ut blandningen. Ställ sedan formen i kylen.

Innan du pressar citronerna kan du finriva skalet (1 tsk) till fyllningen och ställa åt sidan. Blanda sedan ihop alla ingredienser, utom smöret, i en kastrull. Låt det sjuda sakta medan du rör om. När blandningen har tjocknat kan du ta bort den från värmen och tillsätta smöret. Rör om och låt den stå i kylen så länge.

Sikta muscovadosockret (mörkt muscovadosocker) i en stor skål för att bli av med stora klumpar (tryck ut med händerna!). Vispa sedan sockret med grädde – lättvispat men ej rinnigt!

Tillsätt sedan Philadelphia och vispa tills fyllningen blir slät.

Blanda sedan ner citronskalet från tidigare, tillsammans med vaniljsockret. Gärna vaniljsocker med äkta vanilj (svarta prickar i), inte den som heter vanillin (syntetiskt framställd vanilj!).

Hahaha! Var bara tvungen att ta med dessa två bilder. Det såg ut sådär efter att jag drog upp elvispen! :-)

Nu har vi kommit så långt att vi har tre saker färdiga. Fyllning, lemon curd och botten!

Häll på lite lemon curd i botten och ställ in formen i frysen i fem minuter. Häll sedan över fyllningen…

…och bred ut den slätt. In i frysen tills den har stelnat. Häll sedan över all lemon curd och in i frysen igen.

Ta ut den igen när den har stelnat låt den stå i ca 10 minuter innan den serveras i kylskåpet. Lossa sedan försiktigt på formens kant.

Fääärdigt! Egentligen ska botten inte smulas sönder som den gjorde denna gång. Det beror på att vi använde flytande margarin till kexen, istället för att smälta det först. Men det gjorde inte så mycket, smulorna fungerade bra som topping! ;-)

3 reaktioner till “Marias frozen cheesecake!

  1. Gud va duktig du är och vad fint du presenterat hela receptet! 🙂 måste legat massa jobba att klippa och redigera osv..Apropå Monki t shirten, så kmr jag definitivt köpa den och kalas pris var det på den faktiskt :DVa kul att du gillade juridiken, jag ser faktiskt fram emot och börjar med denna juridiska kursen för att få en lite mer global allmänbildning när det gäller vad vi människor har för rättigheter i samhället osv.. känns att man behöver fylla på hjärnan lite :))) Läser samtidigt Fek A och marknadsföring så vi får väl se vad det blir av hela den soppan hehe ;)Förresten vad jobbar du med (om det inte är för privat lr så) ? du har kanske säkert nämnt det innan i bloggen innan jag kände till den..kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s