Marias goda vaniljbullar

Minns ni det här inlägget? Det är knappt att jag minns det själv faktiskt. Hittade en mapp på datorn som innehöll massa bilder från mitt bakande och eftersom det var några av er som ville ha recept på bullarna så tänkte jag nu bjuda på det. Bättre sent än aldrig va?

Känner ni till rimbobullar?
Det är bullar som är tillagade med endast kalla ingredienser, till skillnad mot vanliga bullar där man smälter smör och värmer mjölk osv. Smakmässigt så tycker jag att rimbobullar smakar liiiiite mer matigt än vanliga bullar. Degen till bullarna som jag bakade är baserad på ett recept på rimbobullar, men till skillnad mot traditionella rimbobullar (som man vanligtvis fyller med smör och vanilj) har jag fyllt mina med vaniljkräm. Vill du spara ner mitt recept? KLICKA DÅ HÄR!

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt sedan mjölken och rör om tills jästen har löst sig. Klicka sedan ner små klickar av smöret tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Rör om ordentligt och arbeta degen tills den är fast.

1. Kavla sedan ut degen till en stor rektangel och skär ut fyrkanter i valfri storlek. Mina var ca 8×8 cm. Blanda sedan ihop fyllningen enligt instruktionerna på Ekströms förpackning och klicka ut en lagom mängd på varje ruta. 2. Vik upp de fyra hörnen och tryck försiktigt ned dem i mitten. Placera varje bulle i en bullform.

3. Placera en bakduk över bullarna och låt dem jäsa i ca 2 timmar. Så här stora blev mina när de hade jäst klart! Efter två timmar kan du pensla dem med ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 6-10 min, i 250 grader.

4. Ta ut bullarna när de gräddats färdigt och låt dem svalna. Var noga med detta, annars smälter glasyren.

5. Pröva dig fram när du ska blanda till glasyren. Den får inte vara för rinnig för då lär den inte stelna. Om du inte vill ha denna glasyr kan du skippa den och kika på bilden nedan istället…

6. Om du inte vill ha en glasyr som på förra bilden kan du använda dig av en tesil och ”dutta” lite florsocker över. Blir lika snyggt, om inte snyggare! Fäääärdigt! Lycka till!

7 reaktioner till “Marias goda vaniljbullar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s