EN INSEKT I MIN SALLAD FRÅN ICA!

Jag är sååååå äcklad just nu! I söndags köpte vi två påsar (storpack, 200g vardera) med ruccola av ICAs egna märke, som skulle vara sköljd och färdig att äta. Under veckan som gått har jag förberett goda sallader som lunchlåda till jobbet. I går kväll hann jag inte förbereda dagens låda så imorse bad jag istället min man att ta de sista 100g som var kvar i den ena påsen och lägga i en matlåda. ”-Tvätta den först för säkerhetsskull” ropade jag från badrummet där jag stod och sminkade mig. Den ska vara färdig att äta egentligen, men jag tvättar alltid innan. Så han sköljde ruccolan med hjälp av en sil och hällde sedan ner alla blad i en genomskinlig matlåda med lock. När jag sedan skulle ställa in min låda i kylen på jobbet, ca 20 min senare, fick jag syn på något orangefärgat som skymtade bland bladen. Fick världens chock när jag såg att det faktiskt rörde på sig! En insekt! En äcklig, orangefärgad insekt som jag aldrig sett förr. Har ingen aning om vad det är för något och bryr mig egentligen inte heller. Är bara glad över att jag upptäckte den innan den hamna i magen. Det ÄCKLIGA är att jag har ätit ruccola från samma påse under veckan, senast igår kväll! :-) Det som förvånar mig är att att den fortfarande lever. Jag förvarar alltid påsen stängd med hjälp av påsförslutare så det finns inte en chans att insekten kommit från något annat. Ringde ICA Maxi här i Örebro, som jag köpte påsarna ifrån, direkt efter den TRAUMATISKA upptäckten och de bad mig komma in för att bli kompenserad. Vet inte riktigt om pengar skulle kunna kompensera denna upplevelse!

Jag nojjar alltid över äckliga kryp i färdiga påsar (det var ju någon som i höstas hittade en levande groda i sin!) och nu när jag verkligen hittat ett så lär det dröja till nästa gång jag köper sådana påsar! Jag har för övrigt sparat insekten, den lever och festar loss bland mina ruccolablad. Men nu har vi i alla fall ett husdjur på kontoret. Filmade den lilla skiten också, så att ni kan bli lika äcklade som jag.

 

Hittade ingen bild på nätet på salladen, men det är en sån här fast med ruccola. Får fota sen när jag kommer hem!

9 reaktioner till “EN INSEKT I MIN SALLAD FRÅN ICA!

  1. Åh fyyyyyyyy! Så äckligt! Jag har ju ätit av Icas ruccola.. vet inte om jag vågar det mer 😦 Har insektsfobi.. Det är en av mina största, får panik. Usch!

  2. Fyfan!!!Vi fick vita larver i vår müsli (testade en annan sort just den gången, aldrig mer!) för ett par månader sen, och jag började såklart skrika högt, fick en chock! Hehe, mitt i natten i ett hyreshöghus :p

  3. Ååååååååhhhhhhh fyy faann jag mådde skit illa av det där, jag brukar också köpa sådana salladspåsar hem! Jag sköljer alltid noggrant iallafall men man ska vara uppmärksam alltså fyy!!!!

  4. Det här är min värsta mardröm, om det hände mig skulle jag aldrig äta mat igen. Då vet jag att jag aldrig ska köpa såna igen! Även om det är himla bra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s