Himmelska kanelbullar med sirap


Igår bakade jag kanelbullar. Jag brukar använda mig av ett recept som står i min gamla hemkunskapsbok från högstadiet eftersom bullarna blir helt faaaab! Är så glad att jag har sparat den boken för den kommer till användning många gånger när jag bakar. De bästa bakrecepten är oftast de lite äldre när det kommer till traditionella bakverk. Det finns en anledning till att nästan hela bak-Sverige äger boken Sju sorters kakor. Anyway, denna gång bestämde jag mig för att göra om receptet lite. Jag bytte ut sockret mot vit sirap efter att för länge sedan läst detta tips hos fina Linda. Gissa om det blev gott?! Du måste verkligen testa detta nästa gång du bakar bullar. Det blir en jättestor skillnad!

Om du undrar varför bullarna på bilderna här nedan har en rolig form, så kan jag berätta att jag först tänkte göra knytbullar. Dock ändrade jag mig efter att ha skurit upp degen i 20 bitar, så då vek jag dem bara i mitten. Men de blev ju väldigt charmiga ändå! Kul med ovanliga former, vissa blev hjärtformade, fint! (Hahaha jag råkade först skriva fjärtformade.)

8 reaktioner till “Himmelska kanelbullar med sirap

  1. Hej Maria!Visst blir det godare med sirap =) Glasyren blir mer krämig. Jätte fina bullar och jag hade gärna bott granne med dig nu hehe. Kram på dig fina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s