Igår bakade jag kanelbullar. Jag brukar använda mig av ett recept som står i min gamla hemkunskapsbok från högstadiet eftersom bullarna blir helt faaaab! Är så glad att jag har sparat den boken för den kommer till användning många gånger när jag bakar. De bästa bakrecepten är oftast de lite äldre när det kommer till traditionella bakverk. Det finns en anledning till att nästan hela bak-Sverige äger boken Sju sorters kakor. Anyway, denna gång bestämde jag mig för att göra om receptet lite. Jag bytte ut sockret mot vit sirap efter att för länge sedan läst detta tips hos fina Linda. Gissa om det blev gott?! Du måste verkligen testa detta nästa gång du bakar bullar. Det blir en jättestor skillnad!
Om du undrar varför bullarna på bilderna här nedan har en rolig form, så kan jag berätta att jag först tänkte göra knytbullar. Dock ändrade jag mig efter att ha skurit upp degen i 20 bitar, så då vek jag dem bara i mitten. Men de blev ju väldigt charmiga ändå! Kul med ovanliga former, vissa blev hjärtformade, fint! (Hahaha jag råkade först skriva fjärtformade.)
Kan du mejla mig när du ser detta? mysklader[at]hotmail[punkt]comVi har ett erbjudande.
Hej Maria!Visst blir det godare med sirap =) Glasyren blir mer krämig. Jätte fina bullar och jag hade gärna bott granne med dig nu hehe. Kram på dig fina
Gott det ser ut!!! Mums Kan du inte lägga upp receptet Ska baka nästa helg tänkte jag
MUMS, GODA!!!
Linda: Myyyycket godare! Tack för inspirationen 😉 Haha, ja synd att vi inte bor närmare. Kramar!
Victoria: Det kan jag absolut göra 🙂
Anonym: De är supergoda!!
Recept tack! Dreglar efter dem redan :pÄlskar din blogg!