Recept på mina vaniljcupcakes med chokladfrosting

Här kommer receptet som några av er frågat efter. Det är verkligen busenkelt och resultatet blir riktigt mumsigt.

Ingredienser för 15-20 cupcakes:
75 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl socker
0,5-1 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 225°. Ställ 15-20 muffinsforma på en plåt.
2. Smält smöret i micro/kastrull och låt det svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en liten skål.
4. Vispa ägg och socker poröst i en annan större skål.
5. Rör försiktigt ner mjölblandningen och tillsätt sedan smöret och mjölken.
6. Häll upp smeten i formarna, fyll dem till ca 2/3.
7. Grädda i 10 min i mitten av ugnen. Ta sedan ut dem och låt dem svalna.

Glasyr:
75 g smör
4 msk kakao
100 g philadelphia
ca 2 dl florsocker (häll i en i taget)
1. Vispa smöret med elvisp tills det blivit mjukt och vitt.
2. Tillsätt sedan kakao och fortsätt vispa.
3. Blanda ner philadelphia.
4. Häll sedan ner en dl i taget av florsockret. Smaka av och tillsätt mer florsocker beroende på hur söt och hur hård glasyr du vill ha.
5. Spritsa sedan glasyren på muffinsen när de är svala. Det är viktigt att de har svalnat ordentligt, annars smälter glasyren.
Smaklig måltid!

2 thoughts on “Recept på mina vaniljcupcakes med chokladfrosting

  1. Pingback: Muffins med 100 % kakao | Fashion, Fame & Everything in Between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s