Bloggens framtid

Jag började skriva denna text i ett nytt stycke under ett helt annat inlägg som egentligen skulle handla om ljusstakar. Men jag kände rätt så snabbt att jag borde ägna detta ett eget inlägg.

Jag har fått mycket frågor gällande bloggens framtiden och jag har egentligen inte vetat vad jag ska svara. Jag vill nog inte sluta blogga men tiden räcker inte riktigt till som förr. Men det finns stunder då jag verkligen saknar att redigera ett bildkollage, skriva ned mina åsikter och posta det på bloggen. Jag gillar att samla allt jag gillar under ett och samma tak. Som exempelvis mina recept. Huuuur många gånger jag inte inte letat fram receptet på min morotskaka, kärleksmums, cupcakes eller broccolisoppa när jag varit hemma hos vänner och familj och vi ska baka/laga mat? Sååå smidigt att ha allt tillgängligt här på bloggen.

Men. Jag märker att jag själv har ändrat på mitt bloggbeteende. Jag läser KNAPPT några bloggar längre. Det finns ett fåtal som jag klickar mig in på via RSS (dvs besöker inte ens bloggen) och skummar igenom – då och då! För min del är det Instagram och Youtube som tagit över och det är nog så trenden ser ut just nu överlag. Är bloggar på väg att dö ut? Vet inte, men väldigt tråkigt om det vore så. ❤

Instagram behöver jag nog inte presentera för er, men Youtube kanske inte så många använder idag? Själv brukade jag för bara sex månader sedan endast använda Youtube om jag skulle spana in något klipp eller kanske en musikvideo. Idag känner jag att Youtube och vloggar ersatt mitt bloggläsande nästan helt. ”Vad är en vlogg”, undrar kanske du? Vlogg står för videologg, tänk dig ett blogginlägg fast som film. Inte så konstigt att vloggar tagit över mitt bloggläsande för man behöver inte ens anstränga sig att läsa ett inlägg, haha, istället klickar man på play och kollar på videon. Det finns otroligt många duktiga youtubers som är så grymma med sina videoredigeringar att det känns som att man kollar på tv. Några av favoriterna som vloggar är Therese Lindgren, Helen Torsgården och Sabina Decireé. Spana in dem! Det som är smidigt med Youtube är att man enkelt prenumererar på de kanaler man gillar så samlas alla klipp på en och samma sida – till skillnad från bloggar som man måste hålla koll på själv och besöka. Nu blev det mycket mer snack om Youtube än vad jag räknat med, men det kan finns någon där ute som kanske uppskattar det. 🙂

Så. Kommer jag att sluta blogga? Nej. Inte än i alla fall. Fördelarna är många med att ha en blogg och så länge det känns kul så kommer jag att fortsätta, oavsett tidigare uppehåll. Och vill du besöka min blogg och läsa vad jag har att dela med mig så är du mer än välkommen. Hoppas dock du kan ha lite överseende med att bloggen inte är min främsta prioritet utan endast en hobby som jag driver för att jag tycker att det är kul. Sen ska jag göra mitt bästa för att hålla den levande med aktuellt material. Nu blev inlägget mycket längre än vad jag räknat med, orkade någon ens läsa ända ner hit till sista stycket? 😉 Nu kommer snart mitt ursprungliga inlägg om ljusstakar, haha. 🙂

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s